Susisaaren ja Ison Mustasaaren välinen silta, taustalla Suomenlinnan kirkko

Syksyinen Suomenlinna

Päätin ottaa kamerani ja suunta kohti Suomenlinnaa näin syksyn kunniaksi. Matka taittui Suomenlinna -lautalla mukavasti ja luonto näytti upeat syksyiset värinsä. Kannatti lähteä!

Matka lautalla Suomenlinnaan

Lokithan viihtyvät hyvin Kauppatorilla. Osa niistä myös seurasi lauttaa, ja kesyimmät laskeutuivat välillä aluksen kaiteille.

Lautan takakannelta näin taakse jäävän Kauppatorin ja sen ympäristössä olevat rakennukset. Matka kestää 15 minuuttia, ja sinä aikana pääsin hetken aikaa kuvaamaan Helsingin maisemia. 

Suomenlinna on historiallisten rakennusten saari

Suomenlinna on täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia rakennuksia.  Nyt jo ajankin puolesta, pysähdyin kuvaamaan niistä vain muutamia.

Ajattelin, että kun talot ovat kirkkaan värisiä, ja osin patinoituneitakin, ne muodostavat varmaan mielenkiintoisen yhdistelmän syksyn värien kanssa, puhumattakaan punertavista tiilirakennuksista, jotka kertovat saaren pitkästä historiasta.

Suomenlinnan sivuilta löytyy Rakennusten Historia –kartta, mikä 3-D tyyppisesti näyttää rakennusten sijainnit eri saarilla ja historiatietoa rakennusvaiheista.

Liikkuminen saarilla

Liikuin saarilla jalkaisin, niin kuin useimmat muutkin. Kuljin, niin kuin yleensä muutenkin, sattumanvaraisesti paikasta toiseen. Parempi vaihtoehto olisi kulkea valmiiksi opastettua Sinistä reittiä. Niin teen varmaan jollain seuraavalla kerralla.

Polkupyörä on toinen vaihtoehto. Oman pyörän saa tuotua maksua vastaa lautalla, kunhan muistaa pyöräilyn rajoitteet Suomenlinnassa. Nuo mustat numeroidut pyörät kuuluvat taas saarella työskenteleville.

Kuljet sitten pyörällä tai jalkaisin reittejä seuraten tai omien valintojesi mukaan, tarvitset kulkemista varten matkailijan kartan.

Suomenlinna on autotonta aluetta, ja vastaan tulleet ajoneuvot kuuluvat hoitokunnalle tai kuljetuksia varten luvan saaneille.

Mielenkiintoista oli tuo varjoliito. Onnistui saamaan kuvaan mukaan liitäjän, linnan muurit ja Helsingin siluetin. Se oli ylimääräistä plussaa tällä matkalla.

Suomenlinnan muurit

Suomenlinnan linnoituksen muurit ovat varmaan parhaiten piirtyneet mieleen. Lapsena nuo muurit aukkoineen ja käytävineen tuntuivat vain paljon kookkaimmilta ja ehkä hieman jännittävimmiltäkin.

Kuljenpa kameran kanssa tai ilman kuvausvälineitä, voi hetkeksi unohtaa arjen kiireen ja sen, että on vain kivenheiton päässä metropolin hyörinästä.

Suomenlinnan vierassatama ja meriliikenne

Tiesitkö, että Suomenlinnaan voi saapua myös omalla veneellä? Tätä varten on rakennettu Suomenlinnan vierassatama.

Saaren ympärillä on varsin vilkas meriliikenne. Lautta ja vesibussit liikennöivät säännöllisin väliajoin, satunnaiset veneilijät oman aikataulunsa mukaan ja sitten on vielä risteilijät, jotka ohittavat Suomenlinnan melkein saarta hipoen.

Puiden varjossa

Suomenlinnaan on rakennettu useita puistoja, joista tunnetuimpia ovat Piperin puisto, Kirkkopuisto ja Kasinopuisto.

Syksyisiä maisemia löytyi puistojen lisäksi niin talojen pihoilta kuin katujen varsiltakin. Näihin kohteisiin kannatta tutustua!

Suomenlinna Instagramissa

#Suomenlinna on suosittu valokuvauskohde myös Instagramissa. Ohessa uusimpia Insta -kuvia.

[elfsight_instagram_feed id=”16″]

Lisää kommenttisi