Blogin kuvaus

Vanha taiteiden hirsitalo kuin nukkekoti – löysimme itsellemme vapaa-ajan harrastuksen, jota olimme jo pitkään haaveilleet. Tässä blogissa haluamme kertoa miten lähdimme korjaamaan vanhaa taloa, sisustamaan ja tekemään taidetta.

Siitä alkoivat työntäyteiset vuodet, jolloin opimme paljon uutta. Käsillä tekeminen on nautinto ja haaste. Selkärankana tekemisellemme pidimme museoviraston ohjeet ja opiskelun myötä saamamme tiedon. Halusimme suojella vanhaa, joka muuten olisi voinut tuhoutua. Sen myötä saimme itsellemme idyllisen vapaa-ajan kodin, johon olemme voineet vetäytyä vanhan ajan tunnelmia kokemaan ja harrastamaan kaikennäköistä taidetta.

Ulkomaalaus oli iso kesäprojekti

Meille talon ulkomaalaus oli iso projekti. Tutkimme talon aikaisempaa maalikerrosta. Talomme näytti olevan vain kerran maalattu, melko varmasti maalina oli käytetty pellavaöljymaalia. Kesä oli aluillaan ja ilmat näyttivät suotuisilta.

Details

Keltainen Sali

Keltainen sali oli alun perin aika ankean ja pienen näköinen huone, jossa oli pönttöuuni. Se oli kuitenkin isoin talon huoneista. Työstämällä se muuttui ilmavan ja tilavan näköiseksi olohuoneeksi, jota voitiin kutsua jopa saliksi.

Details

Vaaleanpunainen hirsieteinen

Oli aika edetä kunnostustöissä talon keskellä olevaan tummanpuhuvaan eteistilaan. Tämä talon pimeä ”risteysasema” vaati uutta ilmettä. Työn edetessä saimme laittaa mielikuvituksemme likoon, haasteita riitti.

Details

Ikkunoiden kunnostus

Vanhojen ikkunoiden kittaus ja maalaus ovat oma taitolajinsa. Alan taitajia ei ole paljon, eikä niiden tekeminen ollut meillekään kovin helppoa. Työvaiheisiin kuului kittien poistoa lämpöpuhaltimella, puhallettujen lasien suojaamista ja puuosien paklaamista, uudelleen kittausta oikeaoppisesti sekä maalaamista.

Details