Taiteden Hirsitalo blogin kuvaus

Vanha hirsitalo on kuin nukkekoti – löysimme itsellemme vapaa-ajan harrastuksen, jota olimme jo pitkään haaveilleet. Tässä blogissa haluamme kertoa miten lähdimme korjaamaan vanhaa taloa, sisustamaan ja tekemään taidetta.

Siitä alkoivat työntäyteiset vuodet, jolloin opimme paljon uutta. Käsillä tekeminen on nautinto ja haaste. Selkärankana tekemisellemme pidimme museoviraston ohjeet ja opiskelun myötä saamamme tiedon. Halusimme suojella vanhaa, joka muuten olisi voinut tuhoutua. Sen myötä saimme itsellemme idyllisen vapaa-ajan kodin, johon olemme voineet vetäytyä vanhan ajan tunnelmia kokemaan ja harrastamaan kaikennäköistä taidetta.

Uutta ilmettä keittiöön

Tupakeittiön pirtinpöydän pinta oli vaurioitunut, ja nyt oli hyvä aika maalata pirttikalusto uudelleen. Kun pöydän väri vaihtuu, on paikallaan ostaa myös uusia väreihin sopivia kuppeja ja tekstiilejä. Nyt kannattaa tehdä rästiin jääneitä sisätöitä.

Lue lisää

Joulu saapuu Taiteiden hirsitaloon

Talven pimeimpänä aikana saapuu joulu tuoden valoa ja joulumieltä. Vuosi vuodelta joulu tulee kuin yllättäen. Ehdimmekö valmistautua joulun tuloon? Tuntuu siltä, ettemme ehdi valmistautua kunnolla etukäteen, emmekä saa rauhoittua, kun kaikki on jo ohitse.

Lue lisää
Ulkoeteinen

Ulkoeteisten ehostus

Talomme kunnostusprojekti on edennyt sopivasti, mutta vielä on mietittävä ulkoeteisten ehostusta. Meillä oli kaksi ulkoeteistä, joista toisen värit vaihdettiin.

Lue lisää
Hirsitalon ulkomaalaus artikkelikuva

Ulkomaalaus oli iso kesäprojekti

Meille talon ulkomaalaus oli iso projekti. Tutkimme talon aikaisempaa maalikerrosta. Talomme näytti olevan vain kerran maalattu, melko varmasti maalina oli käytetty pellavaöljymaalia. Kesä oli aluillaan ja ilmat näyttivät suotuisilta.

Lue lisää
Keltainen sali

Keltainen Sali

Keltainen sali oli alun perin aika ankean ja pienen näköinen huone, jossa oli pönttöuuni. Se oli kuitenkin isoin talon huoneista. Työstämällä se muuttui ilmavan ja tilavan näköiseksi olohuoneeksi, jota voitiin kutsua jopa saliksi.

Lue lisää
Sinenen pianohuone

Sininen pianohuone

Nimesimme toisen olohuoneista siniseksi pianohuoneeksi, koska haaveemme oli tehdä huoneesta sinisävyinen. Seinät olivat kuitenkin niin siistit, ettei ollut syytä purkaa niitä.

Lue lisää
Vaaleanpunainen hirsieteinen

Vaaleanpunainen hirsieteinen

Oli aika edetä kunnostustöissä talon keskellä olevaan tummanpuhuvaan eteistilaan. Tämä talon pimeä ”risteysasema” vaati uutta ilmettä. Työn edetessä saimme laittaa mielikuvituksemme likoon, haasteita riitti.

Lue lisää